Nieuws

Schrijven voor het goede doel

Schrijven voor het goede doel
In heel Gelderland is woensdag meegedaan aan de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International.
ZEVENAAR - In heel Gelderland is woensdag meegedaan aan de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International.
Op deze manier vroegen deelnemers aandacht voor het belang van vrijheid van meningsuiting, één van de belangrijkste rechten van de mens. De brieven zijn geschreven voor twaalf mensen die de steun heel hard nodig hebben.

Liemerse burgemeesters schrijven

In Zevenaar doen de vier Liemerse burgemeesters ook mee met de marathon. Burgemeester Rik de Lange van Duiven, Arend van Hout van Westervoort, Jan de Ruijter van Zevenaar en Mark Slinkman van Rijnwaarden schreven van 16:00 tot 17:00 uur een uur lang mee voor het goede doel. Dat deden zijn in het BAT-gebouw in Zevenaar. Iedereen mocht bij de burgemeesters aan tafel aanschuiven.

Nog meer initiatieven

Ook andere plaatsen in de provincie hadden een schrijfmarathon georganiseerd. Bijvoorbeeld in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Ook in Twello is er actief geschreven in de bibliotheek aan het Marktplein. In Nunspeet werdt een Fakkelwake gehouden bij het station. Klik hier voor de initiatieven in uw buurt.
Deze internationale schrijfmarathon werd voor de tweede keer georganiseerd. Ondanks het internet en sociale media, blijft de kracht van een handgeschreven brief bestaan. Een brief die met aandacht is geschreven blijkt een sterk actiemiddel. Doel van Amnesty is om vanuit Nederland 100.000 brieven te schrijven. Deze worden gebundeld en opgestuurd naar de contactpersonen.