Nieuws

Moordwapen chaletbrand gevonden

Moordwapen chaletbrand gevonden
De bijl waarmee de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf in maart in een chalet in Ermelo zou zijn vermoord, is gevonden.
ZUTPHEN - De bijl waarmee de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf in maart in een chalet in Ermelo zou zijn vermoord, is gevonden.
Op aanwijzing van een van de verdachten heeft de politie het moordwapen in een bos bij Bergen op Zoom teruggevonden. Dat bleek dinsdag op een pro-formazitting voor de rechtbank in Zutphen.
Kuijf werd vermoord na een seksdate. Om sporen uit te wissen werd het chalet daarna in brand gestoken. In deze zaak zitten twee vrouwen en een man vast. Ondanks verzoeken van de verdediging blijven ze voorlopig vastzitten.

Nachtmerrie

De verdachte die de politie naar het moordwapen heeft geleid, is een 33-jarige man uit Bergen op Zoom. In tranen vertelde hij voor de rechtbank dat hij in een nachtmerrie verzeild is geraakt. Hij zou enkele dagen voor de moord in contact zijn gekomen met de 29-jarige hoofdverdachte Janet S. uit Kampen. Hij trok die dagen intensief met haar op.

Bloed

Toen ze bij het chalet in Ermelo waren, stuurde Janet hem naar buiten omdat ze een man op bezoek kreeg die haar nog geld schuldig was. Het was de 58-jarige Ton Kuijf, die gechanteerd werd na een of meer seksafspraakjes. De man uit Bergen op Zoom vond het te lang duren, en ging terug naar binnen. Daar zou hij Janet met een bijl hebben zien inhakken op haar slachtoffer. Ze zou onder het bloed hebben gezeten en volledig zijn doorgedraaid.

Dominee

Volgens zijn advocaat was de man daarna zo bang voor Janet dat hij als een willoos mens zou hebben geholpen bij het wegmaken van de sporen, de brandstichting en het wegbrengen van de Audi van Kuijf. Dagen na de moord moest hij overgeven van angst. Pas enkele maanden geleden vertelde hij zijn verhaal aan een dominee in het huis van bewaring.
Hoofdverdachte Janet S. was niet bij de zitting aanwezig. De andere vrouwelijke verdachte, een 29-jarige vrouw uit Kampen, verscheen wel voor de rechtbank. Zij zou degene zijn geweest die contact legde met Kuijf en seksafspraakjes regelde. Ook zou ze zijn betrokken bij de brandstichting. Justitie verdenkt haar niet langer van betrokkenheid bij de moord.