Nieuws

Nijmeegse huiseigenaren staken 8 miljoen in 'groene' woning

Nijmeegse huiseigenaren staken 8 miljoen in 'groene' woning
Zo'n 2750 huiseigenaren in Nijmegen hebben de afgelopen drie jaar gebruik gemaakt van subsidieregelingen van de gemeente en de provincie voor zaken als woningisolatie en het plaatsen van zonnepanelen.
NIJMEGEN - Zo'n 2750 huiseigenaren in Nijmegen hebben de afgelopen drie jaar gebruik gemaakt van subsidieregelingen van de gemeente en de provincie voor zaken als woningisolatie en het plaatsen van zonnepanelen.
De huiseigenaren investeerden daar samen ruim 8 miljoen euro in. Aan subsidies is door de gemeente Nijmegen een bedrag van 1,2 miljoen euro uitgekeerd.
Volgens de regelingen krijgen de huiseigenaren een derde van de investeringskosten vergoed tot een maximum van 500 euro. Als meer bewoners samen een aanvraag doen loopt die bijdrage op tot 750 euro.
De termijn voor de provinciale subsidie die via de gemeente loopt is verlengd tot 31 december 2015. Er zit 120.000 euro in de pot. De gemeente stelt in 2015 470.000 euro beschikbaar.
Huiseigenaren kunnen ook bij de gemeente terecht voor een lening voor duurzame maatregelen. Sinds de start van die regeling in 2009 hebben 134 huiseigenaren van die regeling gebruik gemaakt.