Nieuws

Aanrijding met gestolen auto in Nijmegen

Aanrijding met gestolen auto in Nijmegen
Op de Marialaan in Nijmegen heeft dinsdagochtend een aanrijding plaatsgevonden met een gestolen auto.
NIJMEGEN - Op de Marialaan in Nijmegen heeft dinsdagochtend een aanrijding plaatsgevonden met een gestolen auto.
De politie heeft de dieven ingerekend.
Het gaat om een 35-jarige Nijmegenaar en een 36-jarige man. Beiden worden verdacht van diefstal en/of heling van een auto. Tevens wordt de 36-jarige man die geen vaste verblijfplaats heeft verdacht van het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding.
Vanmorgen reden beide verdachten in een gestolen auto op de Marialaan in Nijmegen en veroorzaakten daar een aanrijding met een andere auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Beuningen. Haar auto raakte daarbij beschadigd. Zelf raakte zij niet gewond.

Getuigen

Meerdere mensen waren getuigen van het ongeval. Diverse eenheden keken naar de verdachte auto uit. Deze werd even later gezien en stilgezet op de Prins Hendrikstraat in Nijmegen. Toen de auto met de twee verdachten werd staande gehouden reden zij ook nog tegen een geparkeerde auto aan. Beide mannen werden aangehouden.
De 36-jarige bestuurder weigerde mee te werken aan een blaastest. Hiervoor werd afzonderlijk een proces-verbaal opgemaakt. Het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats ongeval, evenals het weigeren van een ademanalyse zijn allemaal afzonderlijke misdrijven. De auto waar de twee in reden bleek eerder die ochtend te zijn gestolen in Brabant. De politie zet het onderzoek voort.