Nieuws

Glad en mistig; 12 ongelukken in ruim 1,5 uur

TIEL - Twaalf ongelukken in ruim 1,5 uur.
Het was dinsdagmorgen raak op de wegen in Gelderland-Zuid. Volgens de politie was het vooral verraderlijk glad in het gebied tussen Giesbeek en Tiel, ten noorden van de A15.
In een half uur tijd waren er aanrijdingen in Giesbeek, Kerk-Avezaath, Zoelen, Rijswijk en Huissen. Kort daarna kwamen er meldingen bij uit Asperen, Opheusden, Culemborg, Maurik en Arnhem. In Buurmalsen (foto boven) en Vuren belandde een auto in het water.

Meerdere gewonden

Aan het einde van de ochtendspits raakte in Neerijnen nog een auto te water (foto onder). Ook in Eck en Wiel, Acquoy, Meteren, Beneden-Leeuwen en de A15 bij Opheusden gebeurden later nog ongelukken. Volgens de politie zijn er meerdere gewonden gevallen.

Ongevallen door mist

Ook de dichte mist speelde het verkeer dinsdagmorgen parten. In Didam en Epe waren aanrijdingen, omdat automobilisten rotondes te laat zagen en in Ruurlo miste een bestuurder een bocht. In Hengelo (Gld.) botsten twee auto's frontaal op elkaar, ook vanwege de dichte mist.

Spitsstroken A50 dicht

Vanwege de mist waren de spitsstroken van de A50 bij knooppunt Beekbergen in beide richtingen afgesloten. Dat zorgde voor files.