Nieuws

'Alle kinderen in Nijmegen moeten zonder hongergevoel naar school'

NIJMEGEN - Komend jaar bestaat de voedselbank in Nijmegen tien jaar.
Na Rotterdam en Den Haag opende eind 2004 de eerste Gelderse voedselbank in de stad. In mei 2005 bezorgden enkele vrijwilligers de eerste voedselpakketten thuis bij 10 Nijmeegse gezinnen. 
Nu wordt er niet meer aan huis bezorgd, maar zijn de pakketten op te halen op 5 inzamelpunten in de stad. De Nijmeegse voedselbank is uitgegroeid tot een organisatie van 130 vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat er wekelijks voedselpakketten klaar liggen voor 545 gezinnen.
Hubèrt Hendriks van de voedselbank Nijmegen: 'Alleen in Nijmegen al leven er tienduizend mensen beneden de armoedegrens. Alle kinderen in Nijmegen moeten zonder hongergevoel naar school kunnen. Over dit soort dingen hoef je niet systematisch na te denken. Je komt gewoon mensen tegen die geen geld hebben om eten te kopen, die moet je gewoon helpen. Dat is niet zo moeilijk.'

Donaties van groot belang

Onlangs werd bekend dat het aantal inwoners dat gebruik maakt van de Voedselbank in 4 jaar tijd is verdriedubbeld.  Ook Voedselbank Nijmegen ziet het aantal klanten nog steeds toenemen.
De voedselbank Nijmegen krijgt wekelijks voedsel van de Regionale Voedselbank Arnhem. Daarnaast krijgen ze (rest) producten van grote en kleine ondernemers. Ook donaties van particulieren zijn van groot belang.
Omroep Gelderland opent twee weken lang in Arnhem de deuren om produkten voor de voedselbanken in Gelderland in ontvangst te nemen. Want hoewel Nederland tot de rijkste landen ter wereld behoort, zijn er hier nog altijd mensen die het financieel zwaar hebben.