Nieuws

Eis: 240 uur werkstraf en rijontzegging voor rijschoolhouder

BOVEN - LEEUWEN - Een emotionele dag in de rechtbank van Arnhem.
Vrijdag diende de zaak tegen een rijschoolhouder uit Druten die op 27 februari betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Boven-Leeuwen. Daarbij kwam een meisje om het leven en een ander meisje raakte zwaargewond. Tegen de rijschoolhouder is 240 uur werkstraf geëist.
Bij het ongeval op de Trambaan in Boven-Leeuwen raakte de rijschoolhouder om onbekende oorzaak op de verkeerde helft van de weg. Hij raakte daarbij frontaal een scooter waarop twee meisjes zaten. De 16-jarige Anne kwam daarbij om het leven en de 15-jarige Lonn raakte zwaargewond.

Belangstelling

De belangstelling voor de zaak was groot. Er waren zelfs meer mensen aanwezig dan er in de rechtszaal konden. Met name tijdens de slachtofferverklaringen van de familie van het overleden meisje vloeiden er wat tranen.
De nabestaanden zitten vol vragen over wat er nu precies is gebeurd op 27 februari 2014. De rijschoolhouder zegt dat hij zich niet meer kan herinneren hoe hij op de andere rijbaan is terecht gekomen. De nabestaanden hebben hun twijfels over deze lezing.     

Schuld

De vraag waar de zaak om draait is in hoeverre de rijschoolhouder juridisch verantwoordelijk kan worden gehouden voor het dodelijke ongeval. Volgens de Officier van Justitie is er sprake van 'Aanmerkbare schuld' want de rijschoolhouder heeft geen verklaring waarom hij op de andere weghelft terecht is gekomen. Volgens de advocaat van de rijschoolhouder zou er echter vrijspraak moeten volgen, omdat de man een black-out heeft gehad.     

Eis

De officier van justitie eist naast een werkstraf van 240 uur een rijontzegging van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.