Nieuws

Atlete Sabrine Vels heeft Dafne Schippers als voorbeeld

DOETINCHEM - Ze is gespecialiseerd in de onderdelen waarmee Dafne Schippers furore maakt.
Sabrine Vels geldt als een van de grootste atletiektalenten van Nederland. Ze is al Nederlands juniorenkampioene verspringen en excelleert ook op de sprintnummers.
De 17-jarige atlete uit Doetinchem heeft haar leven volledig ingericht voor haar ambitie. "School, trainen, eten, douchen, slapen. Stappen en feesten mis ik niet, ik geef er niet zo heel veel om. Bij Fitland in Doetinchem, mijn sponsor, doe ik krachttraining. Op vrijdag train ik voor het verspringen in Nijmegen na school en zondagen loop ik met mijn vader in het bos, heuveltjes. En op Papendal op dinsdag en donderdag. Supergaaf, er trainen allerlei toppers zoals Sifan Hassan en Dafne Schippers, mijn voorbeeld."
"Ik wil dit seizoen over de zes meter bij het verspringen, onder de twaalf seconden op de honderd meter en onder de 26 seconden op de tweehonderd meter. Verspringen vind ik het allerleukst. De sprint doe ik er ook bij voor de snelheid bij het verspringen."
"Over een paar weken heb ik mijn eerste wedstrijd weer sinds een half jaar in Dortmund. Maar mijn belangrijkste doel is het NK Junioren. Daar wil ik weer goud winnen bij het verspringen en misschien een medaille op de sprint. En ik wil me plaatsen voor het Junioren EK. Ik heb wel last van wedstrijdspanning. Als het bij het verspringen niet lukt, word ik superchagrijnig."
Haar vader Manfred probeert zoveel mogelijk trainingen en wedstrijden bij te wonen. "Geweldig om mijn dochter te zien sporten. Ze doet er heel veel voor, maar laat er nog meer voor. Ze mist geen training en is enorm gedisciplineerd. En zoals ze dat in de Achterhoek zeggen: altijd D'ran."