Nieuws

'Bedrijf Noordwest-Veluwe fraudeert met afval'

'Bedrijf Noordwest-Veluwe fraudeert met afval'
In de regio Noordwest-Veluwe zijn 7 medewerkers van een afval-inzamelbedrijf aangehouden na een fraudeonderzoek.
RIJSWIJK - In de regio Noordwest-Veluwe zijn 7 medewerkers van een afval-inzamelbedrijf aangehouden na een fraudeonderzoek.
Waar het bedrijf precies gevestigd is, is nog onbekend.
Onder meer de directeur en een andere leidinggevende zijn aangehouden, liet het Openbaar Ministerie donderdag weten. De leidinggevenden worden ervan verdacht betrokken te zijn bij fraude met afvalstoffen.
Mogelijk hebben ze hierin een leidende rol gespeeld. Het afvalbedrijf zou door de fraude meer dan een miljoen euro hebben verdiend. De andere gearresteerden zijn 5 chauffeurs van het bedrijf.

Illegaal afval

Het vermoeden is dat de afvalinzamelaar sinds 2010 verontreinigd afvalwater en vetten inzamelt, terwijl het bedrijf voor het aannemen van die afvalstoffen geen vergunning heeft. Dat illegale afval zou vervolgens met valse papieren zijn geleverd aan co-vergisters, maar die mogen deze stoffen niet verwerken.
Het vermoeden is dat in totaal circa 50.000 ton afval is omgekat bij het bedrijf. Dat zijn circa 2000 vrachtwagens vol. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voerde het onderzoek uit in samenwerking met de politie en de Inlichtingen en Opsporingsdienst Noord-Veluwe.