Nieuws

Topdrukte bij webshops door Sinterklaas

EDE - Bij webshops is het deze weken alle hens aan dek.
In verband met Sinterklaas hebben ze het drukker dan ooit. Bij webshop Lobbes.nl in Ede zijn veertig orderpickers bezig met het sorteren en verpakken van speelgoed en boeken.

Webshops blijven groeien

De verkoop van onlinewinkels stijgt al jaren. Lobbes.nl verkocht in november en december 2014 15 procent meer dan in dezelfde twee maanden in 2013.
Het bedrijf uit Ede heeft in de periode september tot en met december zo'n 2 miljoen artikelen verkocht. Per dag worden tot 2500 bestellingen verwerkt, dat zijn 3 containers vol cadeautjes.

Al die cadeautjes moeten bezorgd worden

De drukte bij webshops gaat hand in hand met de toename in het versturen van cadeaus, ook bij PostNL is december één van de drukste maanden. Afgelopen dinsdag werd een recordaantal van 1 miljoen pakketten in Nederland verzonden. Het bedrijf bezorgt in december landelijk bij 1 op de 7 huishoudens. In het distributiecentrum in Elst begint om 7.30 uur 's ochtends de lopende band te draaien, een half uur later rijden de eerste busjes weg. Rond 10.30 uur moeten alle pakketjes zijn verwerkt.