Nieuws

Matig NEC wint nipt bij zwak Telstar

Matig NEC wint nipt bij zwak Telstar
ZUID -  NEC blijft op koers voor het kampioenschap in de Jupiler League.
VELSEN - ZUID -  NEC blijft op koers voor het kampioenschap in de Jupiler League.
Met moeite versloeg de ploeg van trainer Brood Telstar met 1-0. Jahanbakhsh kreeg diep in de tweede helft een oliedomme rode kaart.

- wedstrijdverslag -

Het was aftasten van beide kanten waarbij Telstar iets meer dreiging had. Gravenbeek schoot namens NEC in de openingsfase ruim voorlangs. De tweede en ook veel betere kans was voor Limbombe die van 20 meter recht voor het doel naast knalde. Telstar hield de ruimtes klein voor het eigen publiek en gokte op een snelle uitbraak. NEC bouwde steeds meer aan een serieus veldoverwicht.

Dominant NEC

Halverwege de vlakke eerste helft kwam NEC verdiend op voorsprong. Een scherpe vrije trap van Limbombe werd door Santos met het hoofd in de lange hoek gekopt. Een nieuwe vrije trap van Limbombe bracht NEC even later bijna op 0-2. Varkevisser pareerde. Santos probeerde de rebound met een omhaal te verzilveren, maar weer bracht de keeper redding. NEC domineerde. Na een half uur legde Jahanbakhsh de bal panklaar voor topscorer Ars, die in het doelgebied een grote kans verprutste. Ook Limbombe, die een aantal keren goed doorkwam over de linkervleugel, verzuimde vlak voor rust om de marge te vergroten.

Rood NEC'er Jahanbakhsh

Zo verzuimde NEC al voor rust afstand te nemen en bleef Telstar geloven in een resultaat. NEC had het in de tweede helft moeilijker in Velsen waar ongeveer 1500 mensen de kou getrotseerd hadden maar het allesbehalve warm kregen van het vertoonde voetbal. Een scherpe voorzet van Jahanbakhsh werd bijna door aanvoerder Korpershoek in het eigen Telstar-doel gegleden. Grote kansen kreeg NEC niet meer. Na ruim een uur maakte de titelfavoriet het zichzelf alleen maar lastiger. Jahanbakhsh plantte een elleboog op het achterhoofd van Van Essen en mocht met rood direct inrukken. Doelman Smits moest een aantal keren optreden, maar NEC hield stand. Een vrije trap van Santos ging er in de spannende slotfase op miraculeuze wijze niet in.

Opstelling NEC: Smits, Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Santos, Breinburg; Jahanbakhsh, Ars (77.Celik), Limbombe