Nieuws

Agenten doen aangifte na mishandeling bij tentfeest

Agenten doen aangifte na mishandeling bij tentfeest
Agenten die afgelopen weekend bij een tentfeest in Putten zijn mishandeld, hebben aangifte gedaan.
PUTTEN - Agenten die afgelopen weekend bij een tentfeest in Putten zijn mishandeld, hebben aangifte gedaan.
Volgens hen werden ze belaagd toen ze naar het feest gingen na meldingen over geluidsoverlast. Twee agenten raakten lichtgewond.
Nadat in overleg met de organisatie de muziek was uitgezet, keerde een groep feestgangers zich tegen de agenten. Die zouden zijn bekogeld met stenen en met glazen. Ook werden ze geschopt en geslagen, aldus de politie. Diverse bezoekers werden gebeten door politiehonden.
Er werden zaterdagnacht 5 bezoekers aangehouden. Een van hen is vrijgelaten. Later is er nog iemand anders opgepakt. Degenen die vastzitten, worden onder meer verdacht van het schoppen van een diensthond, gooien met een baksteen en bedreiging.
De politie zegt nog niet te weten waarom het zo uit de hand liep. Dat is onderdeel van het onderzoek, aldus woordvoerder Anton de Ronde. Hij verwacht dat er meer aanhoudingen volgen.

'Organisatoren zochten geen contact met gemeente'

De organisatoren van het tentfeest hebben van te voren geen contact opgenomen met de gemeente Putten, zo zegt woordvoerster Evelien van Drie. 'De organisatoren hadden een melding moeten doen bij de gemeente. Het gaat hier om een melding voor brandveilig gebruik, want er waren meer dan 50 mensen in de tent aanwezig. Die melding is er dus niet geweest. Ook was de geluidsoverlast in strijd met de regelgeving. Het is namelijk verboden om muziek af te spelen waarmee je overlast veroorzaakt voor de omgeving. Daarom zal het college handhavend optreden. Wij zullen ze dus gaan aanschrijven.'