Nieuws

Gelderse Sinterklaastoer langs ouderen moet landelijk vervolg krijgen

WINTERSWIJK - De Sinterklaastoer langs ouderen in Gelderland wordt uitgebreid.
Dit jaar werd Limburg al aangedaan en volgende jaar moeten de Sint en zijn Zwarte Pieten door het hele land senioren verrassen met een bezoekje.
De toer is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de organisatie Sinterklaas in Gelderland. De goedheiligman deed vandaag honderden ouderen in Winterswijk, Groenlo en Bredevoort aan. 'We weten van het Ouderenfonds dat er heel veel eenzaamheid is onder ouderen. Daarom willen we ze graag een leuk moment bezorgen door hen te bezoeken', zegt Sinterklaas.
Met het Ouderenfondsbusje en een vrijwillige chauffeur bezoekt de Sint samen met 7 pieten, onder wie Opa Piet, in twee dagen tijd 14 locaties. Ze gaan onder meer met ouderen gymmen en sjoelen en eten ook gezellig een hapje mee.

Sinterklaas in Gelderland

Vorig jaar vond de eerste Sinterklaastoer van het Nationaal Ouderenfonds en Sinterklaas in Gelderland plaats. Toen werden ook verschillende Gelderse zorgcentra bezocht. Via Sinterklaas in Gelderland worden jaarlijks vele bezoeken afgelegd bij scholen en bedrijven, maar ook bij mensen thuis en tijdens intochten. De organisatie bestaat uit Sinterklaasliefhebbers en entertainers, die jong en oud een geweldig Sinterklaasfeest willen bieden.