Nieuws

Jarenlang meebetaald aan licht van de buren

Jarenlang meebetaald aan licht van de buren
De Apeldoornse woningstichting Ons Huis liet de bewoners van 13 laagbouwseniorenwoningen aan de Touwslagershorst jarenlang meebetalen aan de algemene energiekosten voor de galerijverlichting en de lift van het naastgelegen appartementencomplex.
APELDOORN - De Apeldoornse woningstichting Ons Huis liet de bewoners van 13 laagbouwseniorenwoningen aan de Touwslagershorst jarenlang meebetalen aan de algemene energiekosten voor de galerijverlichting en de lift van het naastgelegen appartementencomplex.

'Extra diensten'

Een woordvoerder van Ons Huis verklaart dat dit mogelijk was doordat het geheel van appartementen en seniorenwoningen als één geheel wordt beschouwd. Zodoende worden 'extra' diensten gezamenlijk berekend, zoals de kosten voor het gemeenschappelijke ketelhuis en de energie. De fout is volgens de woningstichting rechtgezet maar daarmee is de kous niet af. 

Geen 3 maar 5 jaar terug

Ons Huis bood de bewoners in eerste instantie aan het te veel betaalde bedrag van de afgelopen 3 jaar terug te betalen. Daar gingen de senioren niet mee akkoord, waarop de stichting terugging tot 5 jaar. Enkele bewoners die al vele jaren in de seniorenwoningen leven, vinden ook 5 jaar niet genoeg. Zij eisen een volledige terugbetaling van alle te veel betaalde kosten vanaf het moment dat zij de laagbouwwoningen betrokken. 
De woordvoerder van Ons Huis benadrukt dat er geen geld in de zak van de woningstichting is gegaan, maar dat de kosten evenredig verspreid werden over alle bewoners. Met het rechtzetten van de fout krijgen de bewoners van het appartementencomplex nu maandelijks een iets hoger voorschotbedrag dan de oudere bewoners in de naastgelegen huisjes.