Nieuws

Nijmeegse Amira ÃÃn jaar aan de top

Nijmeegse Amira ÃÃn jaar aan de top
Een jaar geleden kende niemand haar, maar inmiddels trekt zij over de hele wereld volle zalen: Amira Willighagen uit Nijmegen.
NIJMEGEN/LELYSTAD - Een jaar geleden kende niemand haar, maar inmiddels trekt zij over de hele wereld volle zalen: Amira Willighagen uit Nijmegen.
Vanavond treedt ze op in Lelystad, tijdens een benefietconcert in Theater Agora. De opbrengst gaat naar haar eigen speeltuinproject in Zuid-Afrika en Stichting Scoutingdroom JFK René Koenders.

Nessun Dorma

Amira was 9 jaar toen ze december vorig jaar Holland's Got Talent won met haar vertolking van Nessun Dorma. Sinds dat moment trad ze op met André Rieu, zong ze in Las Vegas en Zuid-Afrika, trad ze op in allerlei tv-shows en bracht ze een eigen cd uit. Inmiddels is ze 10 jaar oud en gaat ze ondertussen ook gewoon naar school. Moeder Frieda: 'Het gaat goed met Amira, ze doet heel veel, maar is ook een gewoon schoolmeisje. Ze heeft dit jaar maar 5 dagen van school gemist. Ze was dus niet meer afwezig dan andere kinderen. Waar ze op een gegeven moment wel last van kreeg, is dat andere mensen heel veel van haar verwachten. Ze is best goed in atletiek, maar als ze nu meedoet aan een wedstrijd zeggen mensen al meteen: 'Ooh ze zal wel weer winnen!'. We proberen haar daar wel in te helpen. Ze mag zelf keuzes maken wat ze doet, ze hoeft niet alles te doen. Ze is ook helemaal niet materialistisch. Ze doet de dingen voor haar plezier. Ook hecht ze veel aan de rust thuis.'
Vanmorgen gaat Amira dus gewoon naar groep 7 van haar school in Nijmegen. Maar daarna pakt ze haar spullen om af te reizen naar Lelystad. Daar treedt ze vanavond op met Paul Potts, de wereldberoemde tenor die in 2007 de eerste serie van Britain's Got Talent won en nu bezig is met een tournee rond de promotie van zijn nieuwe album Home. Voor het concert zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Roger Moore

De opbrengst van het benefietconcert gaat deels naar 'Samen redden wij het spelende kind', Amira's speeltuinenproject in Zuid-Afrika.
Na het concert in Lelystad gaat Amira de volgende dag gewoon weer naar school. Moeder Frieda: 'Morgen slaapt ze 's middags dan weer een paar uur bij, dat doet ze wel vaker. Vrijdag vertrekken we voor een galaconcert naar Monaco. Daar ontmoet ze de bekende James Bond-acteur Roger Moore. Later dit jaar gaat ze nog naar Frankrijk, Engeland en Zwitserland en misschien nog naar Zweden. Dat doet ze in de weekends en in de vakantie. Volgend jaar wil ze ook graag een nieuwe opera-cd uitbrengen.'