Nieuws

Vrouwen met kanker geven zich letterlijk en figuurlijk bloot

Vrouwen met kanker geven zich letterlijk en figuurlijk bloot
Voor het boek 'De Naakte waarheid' gaven dertig vrouwen zich letterlijk en figuurlijk bloot voor de camera van fotografe Marina Nieuwenhuijs.
APELDOORN - Voor het boek 'De Naakte waarheid' gaven dertig vrouwen zich letterlijk en figuurlijk bloot voor de camera van fotografe Marina Nieuwenhuijs.
Het zijn allemaal vrouwen die getroffen zijn door kanker. Vanavond zal in Apeldoorn het boek worden gepresenteerd.

Schoonheid

In een serie portretten met bijbehorend verhaal vertellen zij hoe ze met hun ziekte omgaan en welke invloed kanker heeft op hun leven. De portretten laten het contrast zien tussen de vreselijke gevolgen die deze ziekte voor het lichaam heeft en de schoonheid die elke vrouw bezit.

Tweeluik

Het idee voor dit boek ontstond toen fotografe Marina Nieuwenshuis voor haar opleiding een afstudeeropdracht moest maken.'Ik wilde een tweeluik maken van vrouwen die kanker hebben of hebben gehad', laat Marina weten. In het boek staan twee foto's. Een portret waarop vrouwen naakt worden gefotografeerd en een portret waarop ze volledig gestyled zijn, begeleid door hun persoonlijke verhaal.

Dertig vrouwen

Via sociale media kreeg Marina erg veel reacties van vrouwen die mee wilden doen en binnen 1,5 week had ze dertig vrouwen die zich letterlijk durfden bloot te geven. Zo is ook het verhaal van de 26-jarige Apeldoornse Lotte Wijngaard, ex-kankerpatiënte, in het boek te lezen en zij staat ook op de cover.

Opbrengst

Het boek werd maandagavond bij de Apeldoornse kunstenaar Jack van Liemburg in Jack's art gepresenteerd en zal vanaf dinsdag in de winkel verkrijgbaar zijn. Een deel van de opbrengst is voor de Stichting Dani Elden. Deze stichting organiseert verwendagen voor vrouwen met kanker.