Nieuws

Tot dinsdagmiddag geen treinen op Veluwe door kapotte bovenleiding Ermelo

ERMELO - Op de Noord-Veluwe rijden tot dinsdagmiddag 12.00 uur geen treinen tussen Nunspeet en Putten.
Dat melden de NS en spoorbeheerder ProRail. Die laatste spreekt van een enorme ravage. Dat komt door een kapotgereden bovenleiding bij Ermelo.
Een vrachtwagen van de gemeente Ermelo trok maandagochtend op de spoorwegovergang in de Oude Telgterweg de bovenleiding kapot. Die is daardoor over een lengte van een paar honderd meter beschadigd. De chauffeur was vergeten de grijparm in te klappen. De gemeente betreurt wat er is gebeurd en zegt een onderzoek in te stellen naar de toedracht.
De vrachtwagen met grijparm die de bovenleiding kapot trok.

Trein gestrand, passagiers geëvacueerd

Door het ongeval strandde bij de overweg een trein. De ruim 500 passagiers die van Zwolle onderweg waren naar Rotterdam werden uit voorzorg geëvacueerd en opgevangen in de brandweerkazerne. Ze werden later met bussen verder vervoerd.
Bussen staan klaar om de gestrande passagiers mee te nemen.

Harde klap

Enkele passagiers vertelden dat ze een harde klap hadden gehoord. Ze vroegen zich af of er iemand was geraakt. Kort daarna stopte de trein en werd omgeroepen dat de bovenleiding los zat. Volgens de reizigers hebben ze 3 kwartier in de trein gewacht.
Het wordt nu echt gezellig. We gaan met zo'n 500 mensen vanuit de trein een wandeling maken naar de brandweerkazerne van Ermelo. @NS_online
— Jurjen Folkersma (@jurjenfolkersma)

Bussen

Vanwege de stremming vertrekken vanaf de stations in Nunspeet en Putten bussen. De extra reistijd is 30-60 minuten. Reizigers tussen Amersfoort en Zwolle kunnen omreizen via Deventer en reizigers tussen Amsterdam Centraal en Zwolle via Almere Centraal.
Vrachtwagen met giek omhoog trok vanochtend twee bovenleidingen kapot. Meer info in ons blog: http://t.co/wR8W38wvDU pic.twitter.com/Tzyiet91ek
— ProRail (@ProRail)