Nieuws

Hiddink verslaat voetbaldreumes en kan bondscoach blijven

Hiddink verslaat voetbaldreumes en kan bondscoach blijven
Guus Hiddink is voorlopig nog steeds bondscoach van Oranje.
AMSTERDAM - Guus Hiddink is voorlopig nog steeds bondscoach van Oranje.
De Varssevelder zou opstappen als er zondag in de Amsterdam Arena niet van Letland werd gewonnen, maar dat gebeurde wel: 6-0.
Oranje had weinig tot niets te duchten van de voetbaldreumes uit Noord-Europa. Oranje stond met rust al met 3-0 voor tegen de Letten, door treffers van Van Persie, Robben en Huntelaar. Toen zag ook Ruud Gullit al dat het goed was:
So. 3-0 #nedlet and #hiddink can cancel his holiday http://t.co/jsx0ZCRiS9
— Ruud Gullit (@GullitR)
Ook in de tweede helft was Oranje oppermachtig. Verdediger Jeffrey Bruma maakte na 77 minuten 4-0, Robben maakte 5-0, Huntelaar gaf de zege nog meer cachet met de 6-0, waardoor hij Dennis Bergkamp passeerde op de eeuwige topscorerslijst.

Hiddink na wedstrijd vaag over toekomst

Tijdens een persconferentie, eind vorige week, gaf Hiddink aan te vertrekken als er niet van Letland werd gewonnen. Dit na een dramatische start van de EK-kwalificatie. Overigens deed Hiddink na de wedstrijd voor de camera van de NOS vaag over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. 'Ik sta in ieder geval nog onder contract bij de KNVB', zei hij voor de camera van de NOS. 'Ik ben alleen bezig met vandaag.'