Nieuws

Doesburgse ontwerper lokt klanten met muziek

DOESBURG - Live muziek, dat is het geheim van lampenontwerper Eddy Berentsen om zijn klanten naar binnen te halen.
Als hij even geen klanten of een bestelling heeft waar hij aan moet werken, dan speelt hij gitaar. Het werkt, mensen zijn nieuwsgierig, komen binnen, nemen een kijkje en soms volgt daar een bestelling uit.

Zelf doen

Het begon allemaal toen hij een mooie lamp wilde hebben die hij veel te duur vond. 'Dan ga ik zelf wel een lamp ontwerpen en maken', zei Berentsen tegen zijn vrouw. Die lamp viel in de smaak bij vrienden en kennissen en al gauw had hij een paar bestellingen. Inmiddels heeft hij zijn eigen winkel Grote Beer Licht en Ontwerp in het centrum van Doesburg.

Uit de hand gelopen hobby

Berentsen: 'Een goede vriend van mij bood deze werkplaats achter zijn winkel aan. Soms is het heel druk met klanten en bestellingen waar ik aan werk. Als er even geen klanten zijn dan pak ik mijn gitaar en speel ik voor de voorbijgangers. Muziek maken vind ik heerlijk om te doen. Uit de hand gelopen hobby's dus.'
Het is niet zomaar wat getokkel dat Berentsen laat horen. Hij speelt verrassend goed gitaar en kan tegelijkertijd ook nog zingen of zijn mondharmonica bespelen.