Nieuws

Eigenaresse hondenbusje: 'Ik ben in een blije shock'

ARNHEM - Eigenaresse Chantal Scholten van het busje van een hondenuitlaatservice dat dinsdag was gestolen, is uitzinnig van vreugde.
'Ik ben nog steeds in shock, maar wel in een blije shock deze keer.'
De achtbaan van emoties begon voor Scholten toen het busje met 15 honden erin dinsdagochtend om 11.30 uur werd gestolen in de Arnhemse wijk Hoogkamp. 'Ik bracht een hond naar huis en de bus wordt voor mijn neus weggejat. Ik ben er nog met iemand achteraan gereden, maar we zijn hem uit het oog verloren.' De sleutels zaten nog in het contact. 'Stom misschien, maar het gaat om nog geen 30 seconden. Ik verwachtte het gewoon niet.' 
Het busje is enkele uren later in de Margrietstraat in Oosterbeek teruggevonden. De honden maken het goed, aldus de politie. Eén hond ging ervandoor toen agenten bij de bus kwamen, maar het dier kon snel worden gevangen.

Zelfs buschauffeurs zochten mee

Het aantal reacties was overweldigend. Het bericht van Omroep Gelderland werd in binnen- en buitenland gedeeld op sociale media en overal leken mensen mee te zoeken naar de 15 vermiste honden. De politie meldde rond 16.00 uur dat de bus terecht was. Oosterbekers hadden de bus in hun buurt zien staan. 'Het was leuk om te zien hoeveel mensen meezochten, tot buschauffeurs aan toe', aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier. Ook Chantal Scholten vindt het geweldig: 'Ik ben overstelpt door reacties.'
De baasjes reageerden emotioneel toen Scholten ze informeerde over de diefstal. 'Logisch, het is hun grootste bezit. Mijn eigen honden zaten er ook in.' Eind goed, al goed dus. 'Vanavond slaap ik met een hondje in mijn armen', zegt Scholten.
Afbeelding boven artikel: Facebookpagina Waar is onze Angel?
Nu de daders nog vangen.... gestolen bus #hondenuitlaatservice ^PK
— Politie Gelderland (@POL_Gelderland)