Nieuws

Mogelijk toch EK-brons voor Vastenburg na dopingvondst

Mogelijk toch EK-brons voor Vastenburg na dopingvondst
De Apeldoornse atlete Jip Vastenburg maakt alsnog kans op brons nadat ze eerder 4e werd op de 10.000 meter, achter de Franse atlete Laïla Traby op de EK Atletiek in Zürich.Bij Traby werd volgens de Franse krant L'Equipe vorige week EPO gevonden in haar appartement.
APELDOORN - De Apeldoornse atlete Jip Vastenburg maakt alsnog kans op brons nadat ze eerder 4e werd op de 10.000 meter, achter de Franse atlete Laïla Traby op de EK Atletiek in Zürich.Bij Traby werd volgens de Franse krant L'Equipe vorige week EPO gevonden in haar appartement.
Ze zal nu een dopingtest moeten ondergaan.
De 35-jarige atlete ontkende het gebruik van het verboden middel. De resultaten van de test moeten aan het einde van de week bekend zijn.

Geen sprongetje

Vastenburg hoorde het nieuws maandagavond. Een vreugdesprong maakte ze niet, zegt ze: 'Doping is schadelijk voor het imago van de sport. Wat bij het wielrennen is gebeurd, dat willen we helemaal niet.'
De Apeldoornse acht de kans niet zo groot dat ze alsnog brons krijgt omgehangen. 'Ze is niet betrapt op de EK zelf, en voor zover ik weet worden medailles dan niet ontnomen.'