Nieuws

Alle Gelderse slachtoffers MH17 geÃdentificeerd

Alle Gelderse slachtoffers MH17 geÃdentificeerd
Alle Gelderlanders die omkwamen bij de vliegramp met de MH17, zijn geïdentificeerd.
ARNHEM - Alle Gelderlanders die omkwamen bij de vliegramp met de MH17, zijn geïdentificeerd.
Dat zijn dertien mensen uit Apeldoorn, Brummen, Doesburg, Duiven, Wijchen, Nijmegen en Zutphen. Ook een Nijmeegse die in Australië woonde is geïdentificeerd.

Lang gewacht

De familie van het Doesburgse gezin Kooijmans heeft het langst moeten wachten totdat zij zekerheid had. 'We hebben het slechts in kleine kring bekend gemaakt maar willen het nu wel bevestigen', vertelt Diederik van Doorn, 'drie weken geleden ontvingen we uitsluitsel.'
Hij is de broer van moeder April die met haar echtgenoot Barry en de dochters Isa (10) en Mira (12)  omkwam in Oekraïne. De gezinsleden hebben nog geen uitvaart gehad; dat gaat binnenkort in Besloten kring gebeuren.
Ook Rowen Bats (12)  uit Zutphen is pas een paar weken geleden geïdentificeerd. Vrijdag onthulde zijn zus een monumentje voor hem op de Lea Dasbergschool, waar hij voor de zomer afscheid nam als achtstegroeper.

Geïdentificeerd en begraven

De andere Gelderlanders die op 17 juli zaten in het vliegtuig dat neerstortte, zijn al eerder door het identificatieteam herkend en zijn inmiddels gecremeerd of begraven.
Het gaat om drie leden van een Duivens samengesteld gezin van Barbara de Bruin en Rob van de Kraats met zijn zoon Lorenzo van der Kraats en haar zoon Huub van Vreeswijk uit Apeldoorn, soldaat Tallander Niewold uit Brummen, Pieter Huijbers met vriendin Hannah Meuleman uit Nijmegen, Petra van Eldijk uit Wijchen. Het veertiende slachtoffer is Dafne Nieveen die vanuit Australië haar ouders in Nijmegen bezocht.
Zaterdag komt weer een vliegtuig met kisten met stoffelijke resten aan op vliegveld Eindhoven, dan zal de stoet net als in juli door de provincie trekken. Maandag is de nationale herdenking.