Nieuws

Zo'n 50 nieuwe vogels voor gebroken hobbyist

ROSSUM - De actie van Alex Schiphorst uit Apeldoorn om een hobbyist uit Rossum te helpen werpt zijn vruchten af.
Er zijn inmiddels 50 vogels verzameld. De 83-jarige hobbyist raakte begin deze week bij een diefstal in een klap al zijn 350 siervogeltjes kwijt. Om de pijn een beetje te verzachten, kwam de Apeldoorner met een barmhartig aanbod: hij zette een actie op om nieuwe vogels te regelen.

Oproep op Radio Gelderland

Woensdag werd een oproep gedaan op Radio Gelderland en daarnaast heeft Schiphorst op Marktplaats een advertentie gezet. Zelf heeft de Apeldoorner 3 koppeltjes roodkopamadines en een hoop zilverbekjes en die wil hij graag afstaan. Daarnaast heeft de oproep veel reacties opgeleverd. 'Ik had gevraagd om vogels uit Apeldoorn, maar ik krijg meldingen uit de hele provincie. Ik heb een klein logistiek probleem, maar dat ga ik oplossen', zegt Schiphorst.
'Ik heb inmiddels contact gehad met de dochter van de hobbyist. Ze willen eerst de hokken van de volière schoonmaken en verven.' Over een paar weken zouden de eerste vogels naar Rossum kunnen.

Daders zijn nog steeds spoorloos

De daders sloegen tussen maandag 21.15 uur en dinsdag 6.30 uur toe aan de Burgemeester van Randwijckstraat. De vogels die uit de volière zijn meegenomen, zijn allemaal geringd en hebben een unieke code. Het gaat onder meer om Japanse meeuwtjes, spitsstaarten en Goulds amadines. De politie is de daders nog niet op het spoor. De hobbyist uit Rossum was al ruim 40 jaar met zijn hobby bezig. De politie hoopt dat getuigen zich melden.
Foto: een Goulds amadine (Wikimedia)