Nieuws

V.V. Tricht rouwt na overlijden teamgenoot Bob (13)

V.V. Tricht rouwt na overlijden teamgenoot Bob (13)
Na het overlijden van de 13-jarige Bob is zijn club V.V.
TRICHT - Na het overlijden van de 13-jarige Bob is zijn club V.V.
Tricht in diepe rouw. De afgelopen week kwamen de leden van de voetbalclub meerdere keren bij elkaar in de kantine om met elkaar hun verdriet te delen. De speler van C1 kwam maandag om het leven nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen. Zijn 16-jarige zus raakte gewond, maar is buiten levensgevaar. 

Gezamenlijk naar Bob's huis

Afgelopen donderdag kwamen de leden van V.V. Tricht opnieuw bijeen, zo'n 100 mensen vonden troost bij elkaar. Die avond trokken ze vanaf de voetbalclub gezamenlijk naar het huis waar Bob woonde, om ook steun te betuigen aan de ouders van hun teamgenoot.

'Steun aan elkaar bij verwerken'

V.V. Tricht is een echte familieclub: kleinzoons van voorzitter Jan van Arkel spelen in het elftal waarin de overleden jongen ook speelde. Van Arkel: 'Je ziet aan die jonge jongens dat ze nu, op donderdagavond, alweer heel anders praten dan maandag. Ze hebben echt steun aan elkaar en zijn alles aan het verwerken. De stemming in de kantine is ook niet zo droevig, het is niet stil. De mensen praten met elkaar.'

Slachtofferhulp

'We hebben na het ongeluk maandag meteen contact gezocht met de gemeente', zegt Van Arkel. 'De gemeente adviseerde ons contact te zoeken met mensen van Slachtofferhulp en meteen op de dag zelf in onze kantine bij elkaar te komen. Praten met elkaar, dat is het belangrijkste. Het was ook bijzonder dat de opa en andere familieleden naar de kantine kwamen. Zij waardeerden ons gebaar enorm.'
Komend weekend wordt er niet gevoetbald op de velden aan de Middelweg. 'De kantine gaat ook dan weer open. Nu serveren we alleen nog koffie, thee en limonade, maar dan gaat de bar ook weer even open. En dan is maandag de uitvaart', aldus Van Arkel.