Nieuws

Scherpenzeel: lever uw wapens en munitie in

Scherpenzeel: lever uw wapens en munitie in
Woont u in de gemeente Scherpenzeel en heeft u geen wapenvergunning en toch wapens en munitie in huis? Dan kunt u uw wapens de komende twee weken inleveren zonder dat u daarvoor strafrechtelijk wordt vervolgd.De gemeente Scherpenzeel, de politie en het OM hebben daartoe besloten omdat zij enkele weken geleden een kistje handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog vonden.
SCHERPENZEEL - Woont u in de gemeente Scherpenzeel en heeft u geen wapenvergunning en toch wapens en munitie in huis? Dan kunt u uw wapens de komende twee weken inleveren zonder dat u daarvoor strafrechtelijk wordt vervolgd.De gemeente Scherpenzeel, de politie en het OM hebben daartoe besloten omdat zij enkele weken geleden een kistje handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog vonden.
In dat kistje ontbrak een deel van de munitie en het lijkt erop dat dat door iemand is meegenomen.

Verantwoordelijkheid nemen

Burgemeester Visser roept inwoners op hun verantwoordelijkheid te nemen. 'Lever dit in. We willen met elkaar werken aan een veilige woon- en leefomgeving. Daar passen geen illegale wapens en munitie in. Wie na de komende veertien dagen nog illegale wapens en munitie in zijn bezit heeft, wordt daarvoor vervolgd.'