Nieuws

'Berg en Dal beter dan Groesbeek'

BEEK - Berg en Dal is marketingtechnisch een veel betere naam dan Groesbeek.
Dat zegt marketingdeskundige Wilco de Jong.
19 november wordt er in Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek een referendum gehouden over de naam van een nieuw te vormen fusiegemeente. Er kan worden gekozen tussen Berg en Dal en Groesbeek. Over de naam is een hevige emotionele strijd losgebarsten tussen inwoners van Groesbeek en de twee andere gemeenten.

Commotie over Google-resultaten

Volgens de marketingdeskundige levert Google het bewijs wat de beste naam is. 'Als je de naam Berg en Dal googelt, kom je op 16 miljoen zoekresultaten. Bij Groesbeek is dat 1 miljoen.'
Maar klopt dat wel? Veel mensen komen op andere cijfers uit: Groesbeek zou juist veel meer resultaten geven dan Berg en Dal. Een check door Omroep Gelderland woensdagmiddag: Berg en Dal 367.000 en Groesbeek ruim 1,3 miljoen zoekresultaten.
Daarmee geconfronteerd is De Jong niet onder de indruk. De deskundige na een nieuwe check: 'Hoe dan ook geeft Berg en Dal by far meer resultaten dan Groesbeek.'

Hotelovernachtingen

De hits op Google zijn voor De Jong overigens niet het belangrijkste. 'Kijk naar het aantal toeristische overnachtingen en het aantal dagbezoeken in Berg en Dal: de bekendheid van Berg en Dal bij de toerist is vele malen groter dan Groesbeek', aldus de voormalig directeur van het Veluws Bureau voor Toerisme.