Nieuws

Websites Wegenerkranten urenlang plat na cyberaanval

Websites Wegenerkranten urenlang plat na cyberaanval
De websites van een groot aantal Wegenerkranten, waaronder de Gelderlander en de Stentor, waren maandagavond urenlang onbereikbaar.De oorzaak was een zware DDos-aanval, aldus de twee Gelderse dagbladen.
ARNHEM - De websites van een groot aantal Wegenerkranten, waaronder de Gelderlander en de Stentor, waren maandagavond urenlang onbereikbaar.De oorzaak was een zware DDos-aanval, aldus de twee Gelderse dagbladen.
Daarbij worden enorme hoeveelheden data tegelijkertijd op een adres afgevuurd met het doel deze te overbelasten. Het is niet bekend wie de cyberaanval heeft uitgevoerd.
Volgens De Gelderlander begon de DDos-aanval rond 18.00 uur en duurde die tot 21.00 uur. Om verdere uitbraak te voorkomen, heeft de provider het ip-adres van de websites geblokkeerd.
Onze website is tijdelijk niet bereikbaar. Dat kan helaas nog uren zo blijven. Oorzaak is een DDoS-aanval. 1/2
— De Gelderlander (@DeGelderlander)
De website(s) van de #Stentor en andere Wegenerkranten kampen momenteel met een storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing.
— De Stentor (@De_Stentor)
Adjunct-hoofdredacteur Michiel Willems van de Gelderlander denkt dat er weinig tegen dit soort aanvallen te doen is. 'Ook al heb je een state-of-the-art beschermingssysteem, dan nog zullen hackers iets verzinnen om erdoorheen te breken of het te omzeilen. Dat is de bekende wedloop tussen de beschermers van internet en de aanvallers.'