Nieuws

Justitie wil miljoen van christelijke voorganger

Justitie wil miljoen van christelijke voorganger
Justitie wil bijna 1 miljoen euro afpakken van de 50-jarig directeur van de Stichting Intro, een christelijk centrum voor verslavingszorg in Nijkerk.
ARNHEM - Justitie wil bijna 1 miljoen euro afpakken van de 50-jarig directeur van de Stichting Intro, een christelijk centrum voor verslavingszorg in Nijkerk.
Dat bleek vandaag op de regiezitting bij de rechtbank in Arnhem.
De man, die ook voorganger is in het Jezus Centrum in Nijkerk, zou verslaafde clienten van het opvangcentrum verplicht hebben laten werken bij Terra, een bedrijf dat aanrechtbladen maakt. Dat bedrijf was ook van hem. Ook zou hij hun persoonsgebonden budget en bijstandsuitkering hebben ingenomen.

Arrestatieteam

De Nijkerker zegt zelf dat hij hen opvang en begeleiding bood. Dat de verslaafden bij Terra aan de slag moesten, viel onder de dagbesteding. Een arrestatieteam lichtte de man ruim twee jaar geleden van zijn bed. Het opvangcentrum ging na de inval failliet. Het onderzoek naar de strafbare feiten is vorige maand afgerond.

Burgemeester

De verdediging wilde burgemeester Renkema van Nijkerk ook oproepen om als getuige in de rechtbank te verschijnen. Volgens de advocaten heeft hij een kwalijke rol gespeeld omdat hij op de dag van de aanhouding al voor de televisiecamera's vertelde waar de man van werd verdacht. Daarmee zou de reputatie van de man zijn geschaad. De rechters hebben het verzoek om Renkema als getuige te horen afgewezen.