Nieuws

Ojee ik moet nodig, wat zegt mijn app?

Ojee ik moet nodig, wat zegt mijn app?
Stel je voor; je moet nodig naar het toilet en je rijdt met je auto ergens in een onbekend gebied.
ARNHEM - Stel je voor; je moet nodig naar het toilet en je rijdt met je auto ergens in een onbekend gebied.
Of je winkelt in een stad en hebt hoge nood. Wat doe je? Nou, je kijkt gewoon op je app en je loopt het politiebureau in Nijmegen of de bibliotheek in Wageningen binnen.
De applicatie is een uitvinding van vier studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij merkten dat veel mensen moeite hadden met vinden van een openbaar toilet en daarop ontwikkelden ze de HogeNood app.
De applicatie geeft een overzicht van de tien dichtstbijzijnde toiletten. De HogeNood app is inmiddels 30.000 keer gedownload. Ook hebben al meer dan 4000 locaties met een openbaar toilet zich aangemeld.
De meest unieke toiletlocatie in Gelderland is volgens de ontwikkelaars wel het politiebureau in Nijmegen. Verder kunt u dus ook altijd terecht bij de bibliotheek in Wageningen en het Havengebouw in Harderwijk.

ANBO Gelderland blij met HogeNood App

De Gelderse afdeling van ouderenbond ANBO vindt het heel goed dat de app er is. Er zijn senioren met plasproblemen en stoma's waarvoor de app handig is. Ouderen zijn volgens de bond ook steeds actiever met smartphones waarop HogeNood app te gebruiken is.