Nieuws

Bijeenkomst VVD over 'onveilige' A15

Bijeenkomst VVD over 'onveilige' A15
De VVD in Tiel gaat een ondernemersbijeenkomst organiseren om de problemen op de A15 breder onder de aandacht te brengen.
TIEL - De VVD in Tiel gaat een ondernemersbijeenkomst organiseren om de problemen op de A15 breder onder de aandacht te brengen.
De partij is bezorgd over de hoeveelheid files en de ongelukken die op de snelweg gebeuren.
Voor de bijeenkomst zijn landelijke en regionale prominenten uitgenodigd, zoals gedeputeerde Conny Bieze en de VVD-Kamerleden Barbara Visser en Remco Dijkstra. De bijeenkomst over de A15 wordt gehouden op 14 november in brasserie NU in Tiel.
Volgens Maurice van der Kruk, voorzitter van de VVD in Tiel, moet er snel iets gebeuren. 'Ik ben zelf forens. Ik zit regelmatig op de weg en sluit dan aan in een file op de A15. Ik zie dan dat hulpdiensten voorbijkomen en af en toe moeite hebben om voortgang te boeken.

Filedetectiesysteem

Verkeersminister Schultz van Hagen liet in mei weten dat het verkeer op een deel van de A15 vanaf eind volgend jaar wordt gewaarschuwd als er files staan. Het filedetectiesysteem komt tussen Wadenoijen en Echteld, een stuk van ruim 7 km van Deil naar Valburg. Hoe het systeem eruit ziet, is nog niet bekend.
De regio wil matrixborden, maar Schultz van Haegen vindt die te duur. In de toekomst moet het mogelijk worden dat verkeer op de A15 ook file-informatie in de auto ontvangt.
Volgens de minister is de A15 overigens niet heel onveilig. Ze zegt dat de kans om daar betrokken te raken bij een 'ernstig slachtofferongeval' lager dan gemiddeld is. Wel is het volgens haar zo dat weggebruikers de A15 als druk ervaren, onder meer door de vele vrachtwagens.
Foto: ongeluk op A15 bij Ochten, in april dit jaar, waarbij een man van 76 uit Kesteren om het leven kwam.