Nieuws

Staatssecretaris wil Hoge Veluwe pimpen

Staatssecretaris wil Hoge Veluwe pimpen
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil met de provincie Gelderland meedenken over manieren om de nationale parken als bijvoorbeeld De Hoge Veluwe een impuls te geven.
ARNHEM - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil met de provincie Gelderland meedenken over manieren om de nationale parken als bijvoorbeeld De Hoge Veluwe een impuls te geven.

Minder

'Er zijn nu 20 nationale parken. Als je echt voor kwaliteit gaat, worden dat er waarschijnlijk eerder minder dan meer', waarschuwde Dijksma donderdag in de Tweede Kamer. Want: 'Dan gaan we ook echt voor groots en meeslepend en dat zullen ze niet alle 20 zijn. Dat moeten we dan wel eerlijk vertellen.'

Economie

PvdA en D66 vinden de bijzondere natuur nu te versnipperd en willen de parken daarom aantrekkelijker maken. Dijksma zei donderdag dat zij er wel wat voor voelt om te kijken of de 'nationale parken nieuwe stijl' echte blikvangers kunnen worden die 'bijdragen aan economie, ecologie, genesteld zijn in de streek en beroemd zijn in het buitenland'.