Nieuws

Poging tot moord Nijmegen

Poging tot moord Nijmegen
-
- - -
Een man van 33 uit Nijmegen gaat op vrijdag 3 oktober wat eten bij een snackbar aan de Couwenbergstraat in Nijmegen. Rond half twaalf vertrekt hij samen met zijn vriendin naar huis in de wijk Lindenholt.  Misschien is de auto waar het slachtoffer in reed, een zwarte Volkswagen Polo, vanaf dat punt gevolgd. Via het Takenhofplein rijdt hij de IJpenbroekweg op in de richting van de Neerbosscheweg. Hier, op de IJpenbroekweg, ter hoogte van de zijweg naar de wijk Horstacker, worden ze klemgereden door twee auto’s. Uit die auto’s stappen meerdere personen. Dan wordt er gericht op de auto en het slachtoffer geschoten. Het slachtoffer raakt daarbij ernstig gewond. Hij ziet nog kans om met hoge snelheid weg te rijden in de richting van de Neerbosscheweg.
Op de kruising met de Neerbosscheweg komt zijn auto tot stilstand tegen een betonblok. Hij en zijn vriendin stappen uit. De man voelt dat hij ernstig gewond is. samen met zijn vriendin probeert hij een auto aan te houden om hem naar het ziekenhuis te brengen. De bestuurder van witte Peugeot 108 stopt en brengt hem naar het ziekenhuis. AanhoudingenEen rechercheteam is direct aan de slag gegaan. Kort na het incident werden drie mannen aangehouden Deze drie zijn in de dagen daarna verhoord maar bleken er uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben. De politie gaat er van uit dat het slachtoffer niet toevallig het slachtoffer is geworden.Voertuigen
Die nacht wordt rond 12 uur hier op de Van der Molenallee in Doorwerth, in de richting van Oosterbeek, een brandende auto aangetroffen. Het blijkt een grijze BMW, met kenteken 43-ZFT-9, uit de 3-serie te zijn. Alles wijst er op dat deze BMW door de inzittenden is achtergelaten en opzettelijk in brand is gestoken. Kort daarna krijgt de politie nog een melding van een autobrand.
Getuigen zien dat op de Orionsingel in Arnhem-Zuid een auto in brand staat. Ook dit is een BMW 3-serie, een donkerblauwe stationcar, met kenteken 3-SNZ-18. Beide BMW’s blijken in de periode voor het schietincident in Nijmegen gestolen te zijn..In Arnhem vond de politie ook een motor die de nacht voor het schietincident is gestolen vanaf de 14e straat Meijhorst in Nijmegen. Dat is een Suzuki GSX 600F Tips
Hebt u informatie, bel dan vanavond nog met de opsporingstiplijn, 0800-6070. Als u liever anoniem informatie wilt doorgeven dan kunt bellen met 0800-7000. En als u wilt spreken met de Criminele Inlichtingen Eenheid, dan belt u met 079-3458999.