Nieuws

Eerste Gelderse Comedynight dankzij Jochem van Gelder

Eerste Gelderse Comedynight dankzij Jochem van Gelder
Het is een van de meest pure vormen van theater.
DRUTEN - Het is een van de meest pure vormen van theater.
Stand-up comedy is een komiek, een podium en een publiek. En probeer als komiek die zaal dan maar aan het lachen te krijgen. Zo'n tien humoristen gaan die uitdaging aan, op 30 januari in Active Partyworld in Druten, op de eerste Gelderse Comedynight.
Animator achter het plan is tv-presentator Jochem van Gelder. Die zag in Active Partyworld een zaaltje dat hem qua sfeer deed denken aan de bekende comedyclubs, zoals Toomler in Amsterdam. En dus plaatste hij een oproep op Twitter, om eens te peilen of er animo voor was.
En die animo was er. Binnen de kortste tijd meldden zich tien humoristen, de een wat meer praktiserend dan de ander, die de zaal in Druten willen laten gieren. En dus gaf Jochem van Gelder aan presentator Eric van den Berg van Omroep Gelderland de primeur: die Gelderse Comedynight komt er, en wel op de 30e januari.
Voor komische talenten die zich voor deze keer niet hebben opgegeven: het is de droom van Van Gelder om een aantal keer per jaar van het zaaltje in Druten het Toomler van Gelre te maken. En voor de eerste editie op 30 januari is er goede hoop dat de bekendste Gelderse cabaretier van het moment, Pieter Derks, 'We zijn met hem in onderhandeling, maar hij is ondergedoken, misschien wel vanwege Wie is de Mol. Maar als het even kan dan hopen we dat hij acte de presence geeft om de opening te verrichten.'