Nieuws

'Buschauffeurs worden door leiding geÃntimideerd'

'Buschauffeurs worden door leiding geÃntimideerd'
Chefs bij vervoersmaatschappij Hermes intimideren stelselmatig chauffeurs die zich ziek gemeld hebben.
ARNHEM - Chefs bij vervoersmaatschappij Hermes intimideren stelselmatig chauffeurs die zich ziek gemeld hebben.
Dat zegt FNV-bestuurder Marlies Peeters. De leidinggevenden voeren volgens haar de druk soms zo hoog op dat de veiligheid in gevaar komt.
Volgens Peeters zijn bij de bond tientallen telefoontjes binnengekomen van bange chauffeurs. Peeters zegt zelf getuige te zijn geweest van een gesprek tussen een zieke chauffeur, een Arbo-arts en een leidinggevende van Hermes. 'De chef ging op de stoel van de arts zitten. De chauffeur, die morfine kreeg voor pijnklachten, zou volgens de leidinggevende gewoon aan het werk kunnen. Dat lijkt mij niet bevorderlijk voor de veiligheid.'
Ook zegt de FNV dat chefs werknemers bij een ziekmelding meteen met hun ziekteverleden confronteren om zo de druk om weer aan het werk te gaan, op te voeren.

OR wil niet reageren

De ondernemingsraad van Hermes laat weten niet op de zaak te willen reageren. De kwestie ligt gevoelig. Maarten Sweep, buschauffeur op de Nijmeegse stadsdienst: 'Dit soort zaken is volgens mij niet een taak van de OR.'
De FNV is in overleg met de directie van Hermes en komt later met meer informatie. Hermes verzorgt het busvervoer in Arnhem en Nijmegen onder de naam Breng.