Nieuws

Scholieren Varik presenteren speciale Bevrijdingskalender

Scholieren Varik presenteren speciale Bevrijdingskalender
Premier Rutte heeft maandag in Den Haag het eerste exemplaar gekregen van een speciale scheurkalender over 70 jaar bevrijding.
DEN HAAG/VARIK - Premier Rutte heeft maandag in Den Haag het eerste exemplaar gekregen van een speciale scheurkalender over 70 jaar bevrijding.
Rutte kreeg de kalender, een initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, uit handen van vier basisscholieren uit Drunen en Varik.
Op de kalender is 365 dagen lang aandacht voor iets wat 70 jaar geleden plaatsvond, of juist 70 jaar na dato plaatsvindt. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor de zogeheten Fakkelcampagne, de jaarlijkse Bevrijdingsfestivals en het project Adopteer een Monument van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
De kalender wordt gratis verspreid aan de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland. Ook krijgen geschiedenisdocenten en Pabo’s de kalenders die verder te koop zijn de diverse Oorlogs-, Verzetsmusea en Herinneringscentra. De opbrengst komt geheel ten goede aan het museum zelf.

(Foto: vfonds)