Nieuws

Onduidelijkheid over boetes bij Ede

Onduidelijkheid over boetes bij Ede
Automobilisten die een boete hebben gekregen bij het tunneltje onder de A12 bij de Klomp in Ede hoeven er niet op te rekenen dat die automatisch wordt kwijtgescholden.De tunnel is sinds eind 2012 taboe voor automobilisten, maar sinsdien zijn er duizenden geflitst omdat ze de afsluiting negeerden.
EDE - Automobilisten die een boete hebben gekregen bij het tunneltje onder de A12 bij de Klomp in Ede hoeven er niet op te rekenen dat die automatisch wordt kwijtgescholden.De tunnel is sinds eind 2012 taboe voor automobilisten, maar sinsdien zijn er duizenden geflitst omdat ze de afsluiting negeerden.
Volgens sommige bestuurders is de situatie onduidelijk. De gemeente bestrijdt dat. Bij de tunnel wordt op meerdere manieren gewaarschuwd voor het feit dat de tunnel gesloten is voor gemotoriseerd verkeer.
De rechter heeft nu bepaald dat twee automobilisten niet hoeven te betalen omdat de bestuurders niet uit de buurt komen en ze de situatie niet kennen. De uitspaak hoeft dus niet automatisch te leiden tot jurisprudentie bij de rechtszaken die nog volgen.