Nieuws

'Laag risico' bij bekerduel De Treffers - NEC

'Laag risico' bij bekerduel De Treffers - NEC
Het beladen bekerduel donderdag tussen De Treffers en profclub NEC in Groesbeek wordt door de politie bestempeld als een wedstrijd met een laag risico.
GROESBEEK - Het beladen bekerduel donderdag tussen De Treffers en profclub NEC in Groesbeek wordt door de politie bestempeld als een wedstrijd met een laag risico.
De autoriteiten zien geen enkele reden om de risicofactor te verhogen.
Onlangs liep een uitwedstrijd van NEC nog uit de hand toen een groep Nijmeegse fans bij rellen was betrokken tegen Almere City FC. De amateurclub uit Groesbeek verwacht donderdagavond geen rellen met supporters. "Je houdt altijd rekening dat eventueel iets zou kunnen gebeuren, maar die indicatie is er totaal niet. Wel dat het een voetbalfeestje wordt", aldus coördinator veiligheid Kremers.
Behalve de inzet van zo'n 40 stewards worden meer maatregelen genomen, die door De Treffers echter niet worden toegelicht. "Dat vertellen we niemand. We hebben 100 procent garantie dat er geen mensen met stadionverboden binnenkomen. Die zijn bij de politie namelijk allemaal goed bekend."

Avondje uit

Voor het bekerduel geldt een vrije verkoop. Op de wedstrijddag zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Volgens voorzitter Janssen van De Treffers waren maandagmiddag ruim drieduizend toegangsbewijzen verkocht. "Het leeft enorm. Ik denk dat we donderdag zo goed als vol zijn. Wij zien deze wedstrijd vooral als een mooi avondje uit. Zo staan wij erin. Positief. De Treffers heeft vaker tegen NEC gespeeld en er is eigenlijk nooit iets gebeurd. Ook nu verwacht ik geen problemen. We moeten juist blij zijn dat dit soort wedstrijden gespeeld kunnen worden."
De Treffers kende zondag een uitstekende generale door Leonidas met 8-0 te verslaan. Wel kampt de topklasser met de nodige blessures. NEC staat in de Jupiler League bovenaan. Eerdere ontmoetingen de afgelopen jaren werden door de club uit Nijmegen gewonnen. De laatste keer werd het bekerduel gespeeld in 2007. In Groesbeek won NEC met 5-1.