Nieuws

'Meer bussen Harderwijk had niet geholpen'

'Meer bussen Harderwijk had niet geholpen'
Zelfs met de inzet van meer bussen was de chaos van vrijdagavond bij attractiepark Walibi niet te voorkomen.
HARDERWIJK - Zelfs met de inzet van meer bussen was de chaos van vrijdagavond bij attractiepark Walibi niet te voorkomen.
Dat zeggen buschauffeurs die de bezoekers na sluitingstijd naar het station in Harderwijk moesten brengen. De vele bezoekers kwamen af op een speciale halloweenavond. Tientallen mensen misten hun aansluiting en moesten worden opgevangen.
Volgens buschauffeurs is het probleem simpel: bezoekers blijven tot het laatste moment en kunnen daarna niet meer op tijd wegkomen omdat de wegen naar Walibi vastlopen. "Het vuurwerk is ook tot 11 uur, en mensen hebben al betaald, mensen blijven tot het eind, het blijven Hollanders hè!" aldus een buschauffeur. 
Er is nog een alternatieve route onderzocht, maar ook omrijden helpt niet omdat er duizenden auto's in één keer weg moeten als het evenement is afgelopen. De toegangsweg loopt dan hoe dan ook vol.
Ook zaterdagavond en zondagavond is er nog een 'Fright Night' in Walibi. De gemeente Harderwijk en Walibi overleggen hoe deze situatie kan worden voorkomen. Voorlopig blijft het advies van de buschauffeurs om eerder te vertrekken. "Het liefst voor 10 uur wegwezen" aldus de buschauffeur.