Nieuws

Zeer succesvol seizoen Gelderse attractieparken

ARNHEM - Het is zeer een succesvol seizoen geweest voor de grote Gelderse dierenparken en attractieparken.
Overal kwamen meer bezoekers dan in 2013.
De Apenheul, het Dolfinarium, de Julianatoren en het Nederlands Openluchtmuseum zijn vandaag voor het laatst geopend voor de wintersluiting. Niet alle parken hebben al de exacte cijfers, maar ze geven wel allemaal aan dat er behoorlijk wat meer bezoekers zijn geweest. Het Dolfinarium mag als beursgenoteerd bedrijf niet tussentijds cijfers geven.

Apenheul

Van alle grote parken lijkt de Apenheul in Apeldoorn er het meest positief uit te springen. Ze verwachten hier op 575.000 bezoekers uit te komen en dat is een stijging van bijna 29 procent ten opzichte van vorig jaar. Het park is vandaag vanwege de verwachte drukte eerder open gegaan.
Morgen (26-10) zijn we geopend van 9:00 tot 17:00 uur. De meeste apen zijn ook vroeg buiten. http://t.co/LXwkJ5E1Nx #drukteapenheul
— Apenheul (@Apenheul)

Reclame

Bijna alle parken geven aan dat onder andere een intensieve reclamecampagne en kwaliteitsverbetering op het park heeft bijgedragen aan de hoge bezoekersaantallen. Ook het mooie weer in het voorjaar en het aanhoudende mooie weer in het najaar droeg bij aan de positieve cijfers.
Andere parken zoals Burgers' Zoo, het Land van Jan Klaassen, De Spelerij en Dierenpark Wissel blijven het hele jaar open. Het Nederlands Openluchtmuseum en het Dolfinarium hebben in de winterperiode ook nog een korte openstelling.
Foto: Julianatoren