Nieuws

Basisscholieren uit Varik geven bevrijdingskalender aan premier Rutte

Basisscholieren uit Varik geven bevrijdingskalender aan premier Rutte
Alle basisscholieren in de groepen 7 en 8 krijgen een kalender over de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog.
ELST - Alle basisscholieren in de groepen 7 en 8 krijgen een kalender over de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog.
Vier leerlingen uit Varik (gemeente Neerijnen) en Drunen (Brabant) geven het eerste exemplaar maandag aan premier Rutte.
Volgend jaar is het 70 jaar geleden dat er voor heel Nederland een einde kwam aan de Duitse bezetting. De scheurkalender besteedt 365 dagen lang aandacht aan de gebeurtenissen van toen of juist aan een evenement in het kader van de 70ste herdenking, zoals de bevrijdingsfestivals.

Nadenken over oorlog en vrede

Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) wil scholieren laten nadenken over thema's als oorlog en vrede. Geschiedenisdocenten en Pabo's krijgen de kalender ook opgestuurd.
Regionale media, waaronder Omroep Gelderland, hebben een website gelanceerd over de Liberation Route, de weg die de geallieerden aflegden in 1944 en 1945 om Europa te bevrijden.