Nieuws

Grijpt staatssecretaris Dekker in tegen sluiting school Stokkum?

Grijpt staatssecretaris Dekker in tegen sluiting school Stokkum?
De SP in de Tweede Kamer wil van staatssecretaris Dekker weten of hij wat gaat doen tegen de mogelijke sluiting van de St.
STOKKUM - De SP in de Tweede Kamer wil van staatssecretaris Dekker weten of hij wat gaat doen tegen de mogelijke sluiting van de St.
Suitbertusschool in Stokkum. Volgens de SP heeft de sluiting van de school grote gevolgen voor de leefbaarheid in het dorp.
De Stichting Katholiek Onderwijs (SKOB) in Berg wil dat de school uit Stokkum vanwege de daling van het aantal leerlingen gaat fuseren met de Mariaschool in het naburige 's-Heerenberg. De school moet daardoor haar deuren sluiten.

Het wordt een 'spookdorp'

Inwoners uit het dorp zien niks in de mogelijke sluiting en zetten zich daarom in voor behoud van de school. Ze hebben onlangs nog een petitie aangeboden aan het B&W op het gemeentehuis in 's-Heerenberg. Volgens de inwoners zal het dorp bij sluiting van de St. Suibertusschool veranderen in een 'spookdorp'. De huizenprijzen zouden dalen en ook zou het verenigingsleven teruglopen.
Kamerlid van Tjitske Siderius wil nu van de staatssecretaris weten wat hij van de sluiting vindt en of hij zich wil gaan inspannen om de school te behouden. Ook wil Siderius weten hoe het er voor staat met de rest van de kleine scholen in Nederland.

Steeds meer scholen dicht

Jaarlijks sluiten steeds meer scholen hun deuren vanwege het dalende aantal leerlingen. Vooral in de dorpen die in de krimpgebieden liggen. In de toekomst zullen daardoor meer scholen moeten sluiten of gaan samenwerken.
Volgens SKOB is de fusie in Stokkum vooral nodig om de kwaliteit van het onderwijs te garanderen. De klassen worden anders te klein en dan lopen de groepen door elkaar.