Nieuws

Heibel in Berkelland: 'Gemeente faalde met bestemmingsplan'

Heibel in Berkelland: 'Gemeente faalde met bestemmingsplan'
Heibel in de gemeente Berkelland.
BORCULO - Heibel in de gemeente Berkelland.
In augustus werd het bestemmingsplan voor het buitengebied door de Raad van State afgekeurd. Een rapport over waarom het bestemmingsplan heeft gefaald, stelt dat er fouten zijn gemaakt tijdens de procedure.
Erik Roosenboom van Ondernemend Borculo somt twee grote redenen op: volgens het raadslid heeft de wethouder nagelaten de raad te informeren en heeft de raad zelf onvoldoende toezicht gehouden. 
Volgens Roosenboom had de wethouder de risico's van dit plan moeten weten en heeft hij onvoldoende informatie verstrekt aan de raad over deze risico's. Het onderzoek is afgekeurd wegens het ontbreken van een goede milieueffectrapportage.
Verslaggever Niels Kater sprak met Erik Roosenboom van Ondernemend Berkelland.
De wethouder zelf vindt dat het onderzoek naar aanleiding van het mislukken van het plan niet volledig is en dat er enkel is gekeken naar het eindresultaat.
Het college heeft tevens hondderddduizend euro gereserveerd voor een nieuw te ontwikkelen plan. Maar ook daar heeft Roosenboom geen goed woord voor en zegt dat het daadwerkelijke kostenplaatje veel hoger komt te liggen. Het raadslid denkt dat het misschien wel het tienvoudige gaat kosten en hoopt dat de wethouder dan maar uit eigen zak bijlegt
De tweekoppige fractie van Ondernemend Borculo bekijkt volgende week welke verdere stappen worden ondernomen.