Nieuws

Innovatiecentrum Ulft: Boven verwachting veel bezoekers

Innovatiecentrum Ulft: Boven verwachting veel bezoekers
ULFT - Het aantal bezoekers aan innovatiecentrum ICER is fors boven verwachting.
Dat zegt interim-directeur Kees Nieuwenhuijse. Het centrum voor innovatie ging in mei open en verwelkomt deze maand de tienduizendste bezoeker. 'Wij hebben onze prognose bijgesteld. We hadden verwacht dat er tussen de 12.000 en 15.000 bezoekers zouden komen. Nu verwachten we dat er tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers komen', aldus Nieuwenhuijse.
In het centrum zit onder andere een museum waar de ijzer- en maakindustrie tot leven komt. 'Op een interactieve manier wordt verteld hoe techniek werkt'. Volgens Nieuwenhuijse zijn er veel basisscholen die ICER bezoeken. Ook groeit het bedrijfsleven dat achter het centrum staat. In het pand is ook heel veel ruimte voor onderzoek en innovatie. 'We hebben 8 nieuwe 3d-printers in bestelling. Vier van de vijf dagen zijn de huidige 8 printers bezet. Dat gaat dus echt heel erg goed'.
Kees Nieuwenhuijse zegt dat 95 % het bezoek verrassend en fantastisch vindt. 'De meeste mensen hadden iets anders verwacht. Vijf procent mist geschiedenis. We gaan nu kijken of en hoe we dat moeten doen'.
De gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland hebben 5,7 miljoen euro betaald voor de verbouwing van de voormalige afbramerij van de DRU-fabriek. Bezoekers, sponsoren en bedrijven moeten er voor zorgen dat de exploitatie van ICER rond komt. Maandag werd bekend dat de directeur van ICER is opgestapt. Ze wordt voorlopig opgevolgd door Kees Nieuwenhuijse.