Nieuws

Inwoners Ingen zijn overlast hangjongeren spuugzat

Inwoners Ingen zijn overlast hangjongeren spuugzat
Kapotte bierflesjes, wietzakjes en zelfs injectienaalden.
INGEN - Kapotte bierflesjes, wietzakjes en zelfs injectienaalden.
Inwoners van Ingen zijn de overlast van hangjongeren spuugzat. Met name ouders van schoolgaande jeugd maken zich zorgen. 'De veiligheid van onze kinderen op school loopt gevaar', aldus een verontruste ouder. 

Oudere jeugd

Op het schoolplein van O.B.S. 'De Regenboog' en het naastgelegen voetbalveld houden zich elke avond hangjongeren op. 'Het zijn er in totaal een stuk of 20. Ze variëren in leeftijd van 16 tot 25 jaar. Het gaat zeg maar om oudere jeugd', aldus Karin Pronk. Zij is een van de ouders die zich druk maakt over de hangjongeren.
De hangjongeren zorgen namelijk voor overlast. Zo worden er volgens mevrouw Pronk regelmatig kapotte bierflesjes en wietzakjes gevonden. 'Er zijn in het verleden zelfs injectienaalden gevonden. Er wordt daar gewoon alcohol en drugs gebruikt. Dat is wel duidelijk. Ook zijn er pas geleden busjes met gas gevonden. Waarschijnlijk lachgas.'

Camera's

Schoolleider Erwin Hiddingh van OBS 'De Regenboog' is bekend met het probleem. 'Die overlast is er al heel lang. Toen ik hier 4 jaar geleden kwam werken hadden we er aan de achterkant op het schoolplein ook last van. Maar toen we camera's hebben opgehangen is het daar rustig. De hangjongeren hebben zich toen een tijdje op een andere plek opgehouden, maar sinds enige tijd zijn ze inderdaad weer terug', aldus de schoolleider.
De school heeft samen met de politie, de gemeente, jongerenwerk en de sportclub een speciale werkgroep opgericht. 'Overdag, tijdens schooltijd, is het rustig. We proberen gezamenlijk tot een oplossing te komen voor dit probleem', aldus Hiddingh.

Meer surveillance

De gemeente Buren - waar Ingen onder valt- laat weten dat er meer gesurveilleerd wordt door de politie. Verder zijn er binnen de werkgroep ook jongeren van het jeugdbestuur van de de voetbalclub actief.  'Via hen kunnen we natuurlijk makkelijk met de bewuste hangjongeren in contact komen. Voor de zomer hebben we afspraken gemaakt, maar we merken dat die onvoldoende worden uitgevoerd', aldus een woordvoerder van de gemeente. 
Woensdag staat er een zogenoemd 'leefbaarheidsoverleg' gepland. Dan wordt er verder gepraat op ambtelijk niveau over de problematiek met de hangjongeren.