Nieuws

Mannen bestelen homo's op geraffineerde wijze

APELDOORN - Twee mannen uit Bussum en Bloemendaal worden verdacht van het drogeren en bestelen van homo's.
Dat deden zij volgens het Openbaar Ministerie op geraffineerde wijze. De zaak kwam aan het rollen na de dood van een 53-jarige Apeldoorner. De man werd in mei in zijn huis gevonden.

Dood Apeldoorner onder verdachte omstandigheden

In eerste instantie dacht de politie aan een natuurlijke dood. Toen de familie meldde dat de pinpas van de man verdwenen was en er na zijn overlijden mee gepind was, begon de politie een uitgebreid onderzoek.

Apeldoorner gedrogeerd met scopolamine

Uit een toxicologisch onderzoek bleek dat er in het lichaam van de Apeldoorner scopolamine was aangetroffen. Scopolamine is een geneesmiddel dat onder meer gebruikt wordt om de symptomen van reisziekte tegen te gaan. Of de Apeldoorner door dit middel is overleden wordt nog onderzocht. Een hoge concentratie van het geneesmiddel kan gevaarlijk zijn.

Mannen zochten contact via datingsites

De twee mannen zouden via datingsites contact hebben gezocht met homoseksuele mannen. Tijdens een date werd door één van de verdachten de pincode afgekeken en de pinpas gestolen. In enkele gevallen werden ook de huissleutels of andere spullen uit de woning gestolen. Daarna werd het contact verbroken en werd er geld van de rekening van de slachtoffers gehaald. In een aantal gevallen gaat het om tienduizenden euro’s.

Nog meer slachtoffers

Inmiddels heeft de politie zicht op twee andere zaken waarbij slachtoffers scopolamine binnen hebben gekregen. Deze slachtoffers zeggen zich onwel te hebben gevoeld. Naast deze twee zaken onderzoekt de politie nog negen aangiften van mannen die door de verdachten bestolen zijn.
De twee mannen uit Bussum en Bloemendaal verschijnen dinsdag voor de rechtbank in Arnhem.