Nieuws

Politie zoekt vergeefs naar snelkrakers Harderwijk

Politie zoekt vergeefs naar snelkrakers Harderwijk
Ondanks een uitgebreide zoekactie zijn de daders van een snelkraak in Harderwijk niet gevonden.
HARDERWIJK - Ondanks een uitgebreide zoekactie zijn de daders van een snelkraak in Harderwijk niet gevonden.
De politie kamde bungalowpark 't Hogeveld en de bosrijke omgeving urenlang vergeefs uit. 'Ze hebben kennelijk kans gezien weg te komen', aldus politiewoordvoerster Esther Naber. Ze sluit uit dat de daders, vermoedelijk 2 mannen, zich nog in het gebied schuilhouden.
Op het Albert Heijn-filiaal aan de Selhorstweg in Harderwijk werd rond 4.50 uur een snelkraak gepleegd. De daders wisten sigaretten buit te maken. Bij de achtervolging door de politie botsten de daders met hun gestolen vluchtauto, een rode Ford Escort, op een paaltje in de buurt van sportpark De Strokel. De wagen heeft zowel aan de voorkant als aan de achterkant schade opgelopen.
Daarna werd de achtervolging te voet voortgezet. De politie loste waarschuwingsschoten om de mannen tot stoppen te dwingen. Er is geen signalement van de daders bekend.
In het bosrijke gebied zijn diverse campings, waar veel permanent wordt gewoond. Het politieonderzoek concentreerde zich op bungalowpark 't Hogeveld. Iedereen die het terrein af ging of op kwam, werd gecontroleerd. Agenten zochten met warmtebeeldcamera's en speurhonden. De politiehelikopter cirkelde een uur boven het park.
De servicebalie in de Albert Heijn is gesloten. De winkel is verder wel open.