Nieuws

Scholen willen drugs en sigaretten uitbannen

Scholen willen drugs en sigaretten uitbannen
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten ondertekenden deze week het tweede convenant Middelenvrije School.
NUNSPEET - Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten ondertekenden deze week het tweede convenant Middelenvrije School.
Dit convenant heeft als doel jongeren op school een veilige omgeving te bieden, dit doen ze door te zorgen dat jongeren niet in aanraking komen met schadelijke middelen.
Na het eerste convenant uit 2011 waarbij de inzet de strijd tegen alcohol was, is er nu een tweede convenant Middelenvrije School waarin ze zich ook richten op de strijd tegen tabak en drugs. Het convenant bevat duidelijke richtlijnen voor een gerichte aanpak, maar scholen houden wel ruimte om de maatregelen af te stemmen op de school.

Jongeren sterk beïnvloed door omgeving

Uit onderzoek blijkt dat jongeren in hun keuze voor het al dan niet gebruiken van alcohol, tabak en drugs sterk worden beïnvloed door hun omgeving. De school is een belangrijke leefomgeving van jongeren, ze brengen er veel tijd door. Met de ondertekening van het convenant tonen de scholen hun inzet om de leefomgeving van de jongeren te verbeteren. De scholen hebben de intentie om actief beleid te voeren ter bevordering van het welzijn van de jongeren.