Nieuws

Arnhemse jihadist al ruim een jaar gevolgd

Arnhemse jihadist al ruim een jaar gevolgd
De Arnhemse Syriëganger Abdelkarim El Atrach loopt al een jaar in het vizier van politie, justitie en AIVD, aldus de Telegraaf.
ARNHEM - De Arnhemse Syriëganger Abdelkarim El Atrach loopt al een jaar in het vizier van politie, justitie en AIVD, aldus de Telegraaf.
In het uitgelekte recherchedossier Woestijn van de politie Arnhem staan veel foto's van de 27-jarige Arnhemmer, die vanuit Aleppo opriep tot 'een stevige daad' tegen de Nederlandse overheid.
Volgens de krant werden de locoburgemeester van Arnhem, de eenheidschef Oost-Nederland en de Raad voor de Kinderbescherming vanaf 12 juli 2013 ingelicht over El Atrach. De Arnhemmer was toen al enige tijd in Syrië. Volgens De Telegraaf staat er in het dossier dat er actief geronseld werd in de wijken Malburgen en Presikhaaf, maar de gemeente Arnhem zegt dat dit niet zo is.
In geheime ambtsberichten van juli en augustus 2013 schreef de AIVD aan de landelijke officier van justitie dat Abdelkarim El Atrach contact onderhield met zijn moeder en broertjes in Arnhem. Zijn broers Mohamed en Morat wilden zich bij hun oudere broer aansluiten, in augustus 2013 werd Mohamed bij het Duitse Kleef aangehouden toen hij probeerde af te reizen naar Syrië.