Nieuws

Veolia dreigt student voor de rechter te slepen om Facebookpagina

NIJMEGEN - Vervoerder Veolia dreigt Jesper Fasotte, student communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, aan te klagen vanwege de Facebookpagina 'Veolia weg uit Limburg', zegt de student.
Op zijn pagina behandelt hij zaken die in zijn ogen verkeerd gaan op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Veolia wil dat hij de pagina onmiddelijk verwijderd.
De 21-jarige student is afgelopen vrijdag, nadat hij weer in een overvolle trein zat, een Facebookpagina begonnen om zijn ergernissen over de vervoerder te uiten. Hij reist al vier jaar op deze lijn en is de overvolle treinen en de manier waarop Veolia klanten behandelt, beu. Door de beperkte capaciteit op die spoorlijn zitten de treinen daar zowel 's ochtends, 's middags en 's avonds overvol.

Maaslijn slechtste treinroute van Nederland

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van onderzoeksbureau KpVV dat de Maaslijn van Veolia tussen Roermond en Nijmegen de slechtste treinroute van Nederland is. De lijn eindigde toen op de 77ste en daarmee laatste plek. De reizigers waren vooral ontevreden over de informatie bij vertragingen, de prijs van een kaartje en de overstaptijd. Daarnaast werd gemeld dat de kans op een zitplaats op de Maaslijn slechts 43 procent was.
De Nijmeegse student vindt het ook niet kloppen dat Veolia de NS wil uitsluiten van de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Voor 2016 moet duidelijk zijn welke vervoerder tot het jaar 2031 het openbaar vervoer in de provincie mag verzorgen.
In enkele dagen tijd is de Facebookpagina door ruim 1.800 mensen 'geliked' en de teller stijgt nog ieder uur.