Nieuws

Almere City-NEC niet bestempeld als risicoduel

Almere City-NEC niet bestempeld als risicoduel
De wedstrijd tussen Almere City en NEC is van tevoren niet bestempeld als een risico-wedstrijd.
ARNHEM - De wedstrijd tussen Almere City en NEC is van tevoren niet bestempeld als een risico-wedstrijd.
Daardoor konden aanhangers van de Nijmeegse club aan de kassa een kaartje kopen voor de wedstrijd. Een kleine groep NEC-fans stond tussen de supporters van Almere. Dat zegt een woordvoerder van Almere City.
Nadat NEC op voorsprong kwam, ontstonden er rellen in het stadion. Supporters van NEC die in het vak met Almere-fans stonden, juichten na het doelpunt. Vervolgens raakten aanhangers van beide clubs slaags. Ook fans van NEC die in het uitvak zaten sprongen over de hekken en bemoeiden zich met de ongeregeldheden. Stewards en spelers van NEC wisten de gemoederen uiteindelijk tot bedaren te brengen. De scheidsrechter legde het duel twintig minuten stil.
Waarom de wedstrijd tussen Almere City en NEC niet als risico-wedstrijd is aangemerkt, is niet duidelijk. Een week daarvoor speelden Almere tegen ADO Den Haag. Die wedstrijd kreeg wel het predikaat risicoduel. Fans van Den Haag konden geen kaartjes kopen bij de kassa en er was extra begeleiding. 
De KNVB betreurt de gang van zaken rond de wedstrijd. Eind van de week zal de aanklager betaald voetbal van de KNVB zich over de zaak buigen.